Line-Up hoofdpodium 10/09/23

We kunnen niet anders zeggen, wat hebben we van begin tot het einde van het einde wéér een geweldig mooie line-up in elkaar gezet!

Silvia Saunders, met haar prachtige klanken wordt het festival wakker, drinken we een koffie van Café Racer en strijken neer in het gras. Vorig jaar zat ze tussen haar yogalessen door onder een boom. Nu krijgt ze een plek op het podium.

Noël en Susan, een mooi koppel wat we ‘gevonden’ hebben in Frankrijk bij Talking Trees Gathering. Geraakt en verwonderd door deze krachtige en tegelijkertijd zo ontroerend combi van stem en gitaarspel.

Mila & Mira deelnemers van Popsport, een muzikale twee-eenheid, zingen en muzikale vrijheid, dromerige indiepop.Warme akoestische klanken en koele electronica wisselen elkaar af.

Vic Willems in 2016 winnaar Grote Prijs van Nederland, en speelde in 2018 op de Happening. Vic weet het moderne levensgevoel te vangen in betoverende muziekstukken die het gevoel van een hele generatie lijken weer te geven.

Roofman, het alias van Thijs van der Meulen. Op zijn debuut cd creëert hij een toevluchtsoord van weemoedige folk, van langzaam opbouwende climaxen, van indie- fragiliteit – aldus 3 voor 12.
Een man van contrasten. Sommige nummers vergen de glans van het leven in de grote stad andere slechts het bos.

The Tailbones, onze Lievelinge vriend Bas komt nóg een keer naar de Happening. In 2019 stonden ze ook bij ons, toen met een toen nieuwe formatie.
Popronde schrijft: ‘The Tailbones grijpen naar oude tradities in de rootsmuziek en brengen dit op authentieke wijze naar deze tijd. Deze bende uit het diepe Brabant stoomt over van de Rock’nRoll!’
DUS! De banken kunnen weggeschoven, de kleden opgerold. Dansen en laten gaan!

Bradu, En hoe kunnen we anders dan zo de laatste Hembrug Happening afsluiten. Sem van der Peet met z’n muzikale vrienden! Wat was dat een feest vorig jaar. We dansen en dansten en dansten!
Afrobeat, jazz, soul, hiphop, getalenteerde muzikanten van alle genre’s komen samen in Bradu.

Deze talenten allemaal op één podium is behoorlijk bijzonder !

♡ foto: Menno de Haas muzikant Krusty Fondant – 2022 – Hembrug Happening
♡ tekst: Karin Seine