HH23 Good-Bye editie 10/09/23

– 28 juli 2023 –

Nog één keer de Happening!
10 sept. 11.00 tot 20.00 uur.

Voor de liefde.
Voor het vieren.
Voor cultuur.
Voor de gemeenschap.
Voor de grootsten de kleinsten en alles er tussenin!

We eren de Happening en alles wat deze beweging heeft gebracht op het Hembrug in Zaanstad.

En daarmee eren en danken we ook alle vrijwilligers, artiesten, bouwers, makers, versierders, ondernemers, helpende handen en de honderden grote en kleine kinderen die scharrelden, die timmerden, die dansten, die zich verwonderden, die vrijheid voelden, die het leven vierden op de Happening. Die groot geworden zijn met de Happening!

We eren het mooie en het minder mooie. En nog één keer zetten we ons hart open en onze tanden erin. Het heeft gekost en heeft gebracht. We hebben gehuild en gevierd.
En nodigen elke oude en nieuwe bezoeker uit om erbij te zijn. Vóór de Happening! Voor jou! Voor de kinderen en voor ons de bezieling / drijvende kracht / organisatie.
Naast opluchting is er rouw. We noemden het ons derde kind. De kinderen zijn groter nu, en de Hembrug Happening vraagt om afronding.

Welke lastige en pittige uitdagingen er ook waren achter de schermen, soms knikten de knieën, er vloeiden tranen, soms vielen we letterlijk om. Dan pakten we elkaar er weer bij en zo bleef de Happening overeind, wij gedreven door onze idealen, doorgaan tot nu toe.

De recente uitreiking naar de Zaanse Uitmarkt, wat wij zagen als een mogelijkheid tot prachtige synergie, tot elkaar versterken en helpen. Openen in plaats van sluiten, samenwerken, kansen zien en ruimte creëren voor velen.
Dit plan werd geweldig gevonden, omarmd en goedgekeurd op alle lagen maar helaas ook deels niet goed ontvangen. Geluiden in de media, geluiden in het ‘landschap’ nekten ons. De koek is op, dat zei het lijf.

Na heel veel persoonlijk investeren en veel tegenslag door de jaren heen, twee geproduceerde en twee geannuleerde festivals vanwege Covid.
Er kon inmiddels niets meer bij.
Om een festival als Hembrug Happening te kunnen creëren en volhouden is er bedding nodig. Die kwam al die jaren van binnenuit. Dat is genoeg.
Het voelt als een vergiet, energie stroomt weg. En er is niets om het om te vangen.

Uitgereikt, gebracht, gegeven, gelachen, gehuild, gevoeld en bedacht. Het Hembrug toen nog een rafelrand. Heel veel prachtige mensen ontmoet, heel veel podium gegeven aan grote en kleine paradijsvogels. Heel veel kracht en liefde erin gebracht. Volhardend, als strijders van het licht, knokken voor een plek. We deden het allemaal.
En trots zijn we op de creatie en de beweging. De cirkel is bijna rond. Nog eentje dan. Met de sfeer van het begin. Klein, fijn en schattig!

Op 10 sept timmeren we een altaar, waar bloemen zijn en lichtjes branden, om te eren en te offeren. De groten en de kleinen van de timmerbende laten het altaar groeien, we versieren, buigen, halen herinneringen op en zeggen dag.

En volgend jaar hebben wij zomervakantie! We kijken daar enorm naar uit. Tegelijkertijd is het afkicken, wij denken Happening, wij leven Happening. Alles wat we zien, lezen, voelen en horen, wordt op z’n Happenings onderzocht. Kunnen we hier iets mee, is dit tof om een plek te geven, past deze op ons podium.

Betekenis, bewustwording, muziek, theater, ontmoeten, vieren en dansen…
sinds 2014 bijna elk jaar opnieuw!
We gaan ons openen en ruimte geven aan nieuwe dingen. En onze noodzaak om te creëren zal blijven bestaan.

Nog ééntje dus!

Ben er bij !

liefs Karin en Peter 🎶♡