Uithouden van het niet weten

Het was een tijdje stil hier aan de voorkant van de Happening. Aan de achterkant beslist niet.

Het uithouden van het niet weten, alternatieven bedenken, doorademen, afstemmen, en mega flexibel zijn…
De twee daagse SAIL editie in aug. kan niet doorgaan. Een editie waar we als Happening organisatie jaren naar toe hebben gewerkt en enorm naar uit hebben gekeken.

Voor de Happening organisatie – en alle betrokken paradijsvogels was dat een hele pittige op alle vlakken. Artiesten die staan te trappelen om het podium te vullen met talent, onze trouwe partners, ‘onze’ veelal kleine (lokale) ondernemers. En natuurlijk het Happening publiek, de jaarlijkse ontmoeting in een bedding van geweldige muziek, de fijnste sfeer, theater en zoveel meer, aan het einde van de zomervakantie is inmiddels traditie geworden in Zaanstad.

Ondertussen toch flink omdenken, creatie kracht blijkt sterk. Ook dit vraagt om transformatie. Een heel tof Corona Proof anderhalve meter idee ontstond ! Daarover zijn we in gesprek met de verschillende partijen. Waarbij veiligheid nummer één is.🤞🏼

Wij kunnen ons dus heel goed voorstellen dat er in het najaar heel veel behoefte is om elkaar te zien (op anderhalve meter natuurlijk) na zo’n bizarre quarantaine tijd. Waar we naast alles wat er is en speelt in de wereld, ook de lichtheid van het leven kunnen vieren.
Stel je voor rondstruinen alleen of met je lief, een vriend, of je gezin, live muziek all over the place, theater, kunst, betekenis, yoga, food, scharrelende kinderen en zoveel meer – op afgesproken afstand. Koud drankje in de zon, verwonderend wandelend over het magisch Hembrug, waar we onze ziel overvloedig voeden met kunst en cultuur.

Hoe is dat voor jullie?

Foto: Menno de Haas