Deze zondag besloot de zon, om net als de HAPPENING, nóg harder te stralen

De eerste zondag na de zomervakantie. Voor de zesde keer, nazomeren zoals we dat gewend waren. Na twee edities die klaar stonden maar helaas niet door konden gaan… Opnieuw zijn we daar!

Deze zondag besloot de zon, om net als de HAPPENING, nóg harder te stralen.

Schitterend en glitterend schreden we met z’n allen in de volle zon mega- relaxt over het festivalterrein. Zo’n eindeloze dag, die nooit leek te stoppen, die nog lang niet klaar mocht zijn, en steeds opnieuw begon. Elk plekje anders, vol verwondering, en verrassing, wij samen. Met z’n allen. Elke vogel hoorde erbij. De ene zong, de ander was stil en luisterde. De ene vogel danste de andere vogel keek. Paradijsvogels, vreemde vogels, grote vogels, kleine vogels, stille vogels, blije vogels en een enkele pechvogel.

Indrukken, ontmoetingen en ervaringen. Lachen, kijken en huilen. Een line-up om mega trots op te zijn. Alleen maar liefde.

Met de voeten stevig op de grond vol van geschiedenis. Omringd door historische gebouwen die fier blijven waken over het terrein. Elk met een eigen verhaal. En wij met de Happening en jullie, licht brengend in en op oud munitie gebied, elk jaar weer. Steeds een ander stukje. Het is voelbaar, het is zichtbaar.

We zaten op kleedjes. We werden geraakt. We lieten ons masseren, timmerden vogels, aten ijsjes, pasten kekke outfits, lieten onze kaarten leggen, deden een muzikale yogales onder de bomen, wandelden over het terrein, aten lekkere dingen, dronken hoopvol bier, een koffie van de langzame mannen, maakten praatjes met oude vrienden en er werden nieuwe vrienden gemaakt… Aan het einde van de dag, dansten we, we dansten en dansten. We genoten, we luisterden, we waren happy!

En wij, wijzelf. Wij zijn trots. Op jullie, op ons, op al dat talent wat op deze dag bijenkaar komt in welke vorm dan ook! Het is wederom gelukt, ons hoogste goed. Muziek en mensen met veel liefde bijelkaar brengen. Scharrelen en ontmoeten. Verwonderen en knuffelen. Het oude munitie terrein bedolven onder lichtheid en vreugde!

Het was een HAPPENING, precies zoals bedoeld.

Eigenlijk zoals onze ideale wereld eruitziet ♡ Dat is geen utopie, dat kán gewoon.

Diezelfde avond bouwden we met een stel aanpakkers al grotendeels af, we borrelden na met elkaar en natuurlijk met de langzame mannen, we toasten op de verjaardag van Dikke Bertha. Sjouwden de laatste tafels en fietsenrekken eraf,  vouwen de vlaggenlijnen en liepen nog een rondje om het ook innerlijk rond te maken.

Onze harten zijn gevuld. Ontroerd, geraakt, onder de indruk van de reacties van deelnemers en bezoekers, die blije lieve muzikanten en theatermakers die gewoon lekker bleven hangen. De geluid en lichtmannen, de onmisbare vrijwilligers, ondernemers en al die andere fantastische, lieve, mooie, kleurrijke paradijsvogels.

En in die laatste dagen als alles bij elkaar komt, onze hoofdjes het soms niet meer bijhouden is daar altijd dat kleine trouwe team wat ondersteunt en inspringt en helpt waar nodig. Inmiddels een verzameling oude Happeningers family, en ook dit jaar weer nieuwe die aansluiten en als ze zich thuis voelen blijven ze! Wij zijn gezegend!

♡ Bijzonder veel dank aan:

♡ Alle bezoekers

♡ Alle vrijwilligers en onze vrienden die er elke keer weer bij zijn! 

Buro075 voor de fantastisch vormgeving, elke flyer, elke poster, elke vlag én de website zijn ontworpen en bedacht en vaak óók nog opgehangen door Marcel Weenink. Trouwe Happeninger vriend, van bijna het eerste uur 🙏🏼

♡ Het bestuur van Stichting Halte Hembrug

♡ De partners van Hembrug Happening

De Gemeente ZaanstadHembrug Zaandam B.V –  Buro075 –  LAB44Brouwerij De HoopArt ZaanstadRopes AlignedUncrowned King – YogadreamsHEMlabDe Zaanse RegenboogMuseum for HumanityHembrug MuseumMaakgemeenschap De Hoop

Om zeker te weten dat je precies op de hoogte bent, volg ons op Facebook en Instagram zet zondag 10//09/23 maar alvast in je agenda,  en zoals jullie weten is de HAPPENING áltijd op de eerste zondag na de zomervakantie Nagenieten kan he? Er is een playlist op Spotify (zie hieronder). Op onze fb page staan al heel veel foto’s  van van Menno de Haas, sta je vast op! En natuurlijk komt er weer een after movie van Moving Creations aan!

Tot zover en later meer. ♡ Happy groet,

Peter Sikkes en Karin Seine

♡ foto: Menno de Haas
♡ tekst: Karin Seine