De bijen en de beestjes!

Daar gaan we iets mee doen! Want het gaat nog steeds niet goed met de bijen. De combinatie van bestrijdingsmiddelen, gebruikelijke ziekte verwekkers, achteruitgang van biotopen en een eenzijdig voedselaanbod is er de oorzaak van dat de vitaliteit van bijen(volken) achteruitgaat. Sinds 1995 wordt een steeds grotere afname van bijenvolken geteld. In 2010 en 2011 meer dan 20% sterfte. Bescherming van bijen in de biotoop van Nederland is een continu proces. Om de leefomstandigheden van honing- en wilde bijen op langtermijn te verbeteren,  moet er nog veel gebeuren!

Wat kunnen wij als Happening doen? Een verbod op vliegenmeppers en opgerolde kranten, materialen recyclen, er bijen en beestjes van timmeren en maken  en er vriendjes mee worden. Een podium geven aan imker Jaap van Dijk van Stichting Beelease, Jaap komt (als de temperatuur passend is) met een bijenkast en zal boeiend vertellen over de honingbij.

En hoe mooi! Het boekje Fleur de Bij ontvangt een brief van de Koning, wordt aangeboden door schrijfster Marianne Goudswaard. Het boekje is op de Happening te koop voor de helft van de prijs! Een deel van de opbrengst gaat naar Stichting Beelease.

Klik hier voor een artikel over dit prachtige boekje in het NRC