22/aug
happening
Published in post

Luka / Welcome, Generation Everything

Mogen we het zeggen, ja we mogen het zeggen. Deze editie de persoonlijke favoriet van –  Karin Seine Zij is samen met Peter Sikkes initiator, bedenker en organisator van Hembrug Happening.

Luka!

De muzikale loopbaan van Lisa Lukaszcsyk uit Rotterdam dendert voort. En terecht. Onder de naam Luka is ze inmiddels toe aan haar tweede ep en dat is nationaal én internationaal niet onopgemerkt gebleven.

Op Welcome, Generation Everything kiest Luka voor de weg die haar het beste past. Vooraf heeft ze zich scherp ingeluisterd met Feist, Sylvan Esso en Bon Iver, niet toevallig ook haar grote inspiratiebronnen. Daar is veel van terug te horen op de acht nummers tellende ep, maar Luka voegt daar zeker ook veel eigens aan toe.

Na de eerste luisterbeurt ben je direct overtuigd van de hoge kwaliteit van de ep, van de veelzijdigheid en van de keur aan indie-elementen die te horen zijn. Luka’s stem zorgt voor kippenvel, zeker in het wonderschone Folded, waarop minimalisme hoogtij viert, de stilte mag vallen en je meegaat op een avontuurlijke muzikale trip langs een ongerept landschap. Bijna vijf minuten lang leidt Luka je rond en je valt van de ene verbazing in de andere. Heel indrukwekkend. Popunie.nl 

Wauw, mooi, bezield, luister zelf maar!

happening

Comments are closed.