14/sep
happening
Published in post

Vergeleken met het BOOMfestival. Wauw!

Beste Karin en Peter,

Het Boom-festival is kortgezegd het grootste festival van moderne hippies, open mindedness en creatievelingen ter wereld. De ministad van 40 000 mensen verrijst in het binnenland van Portugal. De aankleding gebeurt over weken door talloze vrijwilligers op een enorm terrein en duurt een week. Naast dansen kun je er hele verschillende workshops beleven en leuke mensen ontmoeten. Ik was er afgelopen jaar en genoot enorm van het lekkere weer en zoveel verschillende mensen (een heel aantal nam zijn gezin mee).

Toen ik op de Hembrug Happening was om mijn frietjes te bakken met de Frietfiets, was ik er voor het eerst. Toch voelde de sfeer enorm vertrouwd en deed het me denken aan Boom. Zeker ook vanwege het verassend lekkere weer! De tipi’s, yoga-workshop, hangdrum, kinderen die zich overal en nergens ongedwongen begeven, het publiek, oogde gemiddeld zonder meer creatiever en vrijer dan op een zaterdag op de markt en mijn collega vond de mensen aan de frietkar ‘charismatischer’ overkomen dan hij gewend was. De kinderen werden vermaakt met knutselworkshops. Zelfs sommige winkeltjes zouden er zo tussen passen in Portugal.

De sfeer werd ook gemaakt door alle oude gebouwen en restanten van het mysterieuze defensieverleden. Dat maakt de plek ook weer uniek. Dus hoewel de sfeer en aankleding mij ergens anders aan deden denken, was het natuurlijk vooral uniek verweven met de locatie en was het een enorm geslaagde dag. De Hembrug Happening, ik ben fan!

Joris Harteveld

foto: Menno de Haas

happening

Comments are closed.