05/sep
happening
Published in post

Stijl, klasse en een vleugje rock & roll

Barnyard Tea maakt dansbare, rauwe bluegrass. Met stijl, klasse en een vleugje rock & roll hebben ze een geheel eigen benadering van Amerikaanse traditionals. De drie blonde mannen arrangeren hun repertoire rondom solide samenzang en authentieke instrumenten zoals mandoline, Dobro, banjo, gitaar en hun zelfgebouwde wastobbebas.

Barnyard Tea houdt de oude traditie van troubadours in ere. Overal waar het feest is, voelt Barnyard Tea zich thuis. En als er geen feest is, bouwen ze dat gewoon zelf door op straten en pleinen de sterren van de hemel te spelen voor toevallige passanten. Of het nu op straat, midden in de huiskamer of op een festival podium is, de energie spat er gegarandeerd van af!

Edin Najetovic, Frank de Boer en Joost Abbel zijn bevriend sinds hun schooltijd en maken samen muziek sinds die tijd. Ze richtten Barnyard Tea op in 2012 vanuit hun gedeelde passie voor bluegrass en roots muziek. Al snel werd de band een succes op de straten en in de kleine podia van hun thuisstad Amsterdam. De rest van het land en Europa lonkten. Sinds de zomer van 2012 gaven ze meer dan 70 shows in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië.

 

happening

Comments are closed.