23/aug
happening
Published in post

LOLA

Verheugd hoor, dat zijn we. Deze twee mooie inspirerende dames aan te mogen kondigen op ons eigen Hembrug Happening podium. Prachtige verslaglegging van 3 voor 12 over hun optreden op Madness op Ameland.

LOLA is een samensmelting van Hannah Veldhoen’s liefde voor melancholische pop en Suzie Hagens’ passie voor jazz. Ze ontmoeten elkaar in de zomer van 2014. Wat volgt zijn vele avonden samen zingend bij kampvuren, die later plaats maken voor festivals zoals Solar en Sziget. Geen typische singer/songwriter muziek, maar verrassende tweestemmige Nederlandstalige liedjes over het leven van twee Amsterdamse meisjes.

“De nieuwe Anouks, Als ze er zelf haar geld op zou moeten zetten, zouden deze artiesten in aanmerking komen. Veelbelovend talent volgens Anouk.” 

Op 3voor12: LOLA – Nick Balcombe Greenstage
Naast een piano en een gitaar hebben de dames van LOLA een koffer vol poëtische teksten meegenomen op de boot naar Ameland. Gewoon in het Nederlands verhalen deze Amsterdamse dames over de dagelijkse beslommeringen waar zij mee worden geconfronteerd, maar toch vooral over liefde, jongens en een combinatie van die twee. Met een knipoog geven de innemende lachebekjes het publiek van MadNes een rondleiding door hun leven. Naast lachen kunnen ze ook voortreffelijk zingen, hun licht hese stemmen zijn oorstrelend. Het mag dan ook niet verbazen dat deze dames elkaar aan de vooropleiding van het conservatorium hebben ontmoet. Met hun meerstemmige zang en een digitale piano waar zij een waaier van klanken uit weten te toveren, weet dit tweetal de voorspelbaarheid van een duo met enkel gitaarbegeleiding te omzeilen. Wat Als heet een van de nummers, een vraag die op veel situaties van toepassing kan zijn. Zoals wat als Hannah en Suzie elkaar niet op het conservatorium hadden ontmoet? Dan waren de MadNes-gangers dit bijzondere inkijkje door middel van sfeervolle nederpopliedjes mooi misgelopen. (VM)

lolamuziek.com

happening

Comments are closed.