08/aug
happening
Published in post

Maak je eigen Haveli tempeltje

Hanneke en Subash Taneja maken Haveli huis altaartjes van lucifersdoosjes.

Bergtoppen, bomen een tempel of een tafeltje thuis: veel volwassen mensen, maar ook kinderen hebben een behoefte aan een speciaal plekje. Om bijvoorbeeld te offeren, te bidden, te herdenken, te mediteren en tot zichzelf te komen.

Volgens de regels van een geloof of op een heel persoonlijke manier. Meestal iets van allebei, want opgelegde vormen en lege rituelen werkende niet. Hoe je je altaar ook maakt, het is een plek waar krachten samenkomen, een plek van aandacht. religieus in de oorspronkelijke zin van het Latijnse woord ‘religare’, ‘verbinden’. En ‘heilig’ in de zin van ‘heel’. het begint misschien met familiefoto’s (van bijzondere momenten of van iemand die is overleden0, een kaars, een bijzondere steen. Dan komt je totemdier erbij en wat krachtvoorwerpen. De mandala die je aandacht richting geeft. De goden die je inspireer. De heiligen die je steunen…

Je eigen altaar, een plek voor inspiratie, devotie en bidden is ontstaan! Hanneke en Subash Taneja maken samen Haveli huis – altaartjes van luciferdoosjes. De lucifertempeltjes hebben een mooi formaat en kunnen gemakkelijk op een persoonlijke plek worden neergezet. Kleine tempeltjes die tot in detail met veel liefde gemaakt zijn door het kunstenaars echtpaar Hanneke En Subash Taneja.

Tekst o.a: Museum voor Volkenkunde. 

www.haveli.nl

happening

Comments are closed.