24/aug
happening
Published in post

I T I S ‘ N T H A P P E N I N G

Lieve lieve trouwe bezoekers, artiesten, vrijwilligers, medewerkers, ondernemers, grote en kleine mensen,

Het gaat ons ongelooflijk aan het hart! Wat een gouden rand had moeten zijn…. 

Voor de tweede keer kan er geen Hembrug Happening plaatsvinden. Alles binnenstebuiten gekeerd, veel alternatieven onderzocht. Maar we moeten eerlijk zijn, naar onszelf en naar jullie. 

Zoals de maatregelen nu zijn is het onmogelijk om een veilige én fijne Happening te laten plaatsvinden. 

De intentie van de Happening is ontmoeting en vrijheid, dat maakt dit festival precies zoals het is. Een manifestatie met een enorme liefdevolle charme. Jarenlang konden jullie in en uitlopen, luisteren naar prachtige muziek, vrienden en familie omhelzen, dansen en zingen, deelnemen aan inspirerende workshops. Jullie kinderen konden in vrijheid scharrelen, timmeren en spelen.   

En dat met ruim 7000 bezoekers!

Nu er maar vanwege COVID maar 750 bezoekers mogen komen zou er een hek om het Hembrugterrein moeten, wat niet mogelijk is. Daarvoor is het terrein te groot en te ontwikkeld, ondernemers zijn dan niet meer bereikbaar en de kosten erg hoog. Ook zouden we moeten testen, registreren en met tickets werken. Van ontmoeting en blijheid naar een totaal geregisseerde versie met een volledig uitgeklede programmering. Dat doet de Happening geen recht. 

Alles stond klaar, tot het bittere eind zijn we doorgegaan met flexibel zijn, transformeren, voorproductie, organisatie en programmering. Het is niet anders. 

Voor nu laten we elkaar omarmen, respecteren in elke keuze en met elkaar door deze tijd heengaan. Wij wensen onze collega’s en andere ondernemers die ook zo getroffen worden door de huidige situatie heel veel sterkte! 

En mensen wees lief voor elkaar, 

vergeet niet je licht te laten schijnen zoveel als je kunt!!

Organisatie Hembrug Happening 

Peter Sikkes en Karin Seine

happening

Comments are closed.