10/sep
happening
Published in post

Gaan voor een dag met een gouden randje

Wij zagen vandaag de maan en de zon en het donker en het ontluiken van de dag! Joehoe het is zover! Wat we bedacht hebben heeft vorm gekregen,

Wat ons nog rest is het ontvangen van de bezoekers er met z’n allen een dag met een gouden randje van te maken. Het weer is goed, het terrein prachtig, de poort staat… je loopt zo de wereld van Hembrug Happening in!

Een aantal dingetjes;

Er is een omleiding, neem afslag Zaandam Centrum, níet Zaandam Zuid !

Houd rekening met het afkoelen einde dag, jas, vest, gebreide sokken!

En … het spijtige bericht wat ons vrijdag avond bereikte, The Togo All Stars kunnen vanwege onrust in Togo het land niet uit. Wij wensen Togo vrede!

Gelukkig is er geen lege plek op het podium, Nusodia gaat spelen!

Nusodia is een multiculturele band die wereldmuziek maakt gebaseerd op de traditie van Burkina Faso (West-Afrika). Kenmerkend is de leidende rol van melodieuze instrumenten zoals de balafon (xylofoon) en de ngoni (Afrikaanse harp). De percussie is als het ware daarom heen gebouwd. Dit levert een geheel eigen, swingende sound op. Het repertoire bestaat uit nummers met zang, en meer percussienummers waarop intensief wordt gedanst (west-Afrikaans).
De groep bestaat uit 8 percussionisten en danseressen/zangeressen, is gebaseerd in Nederland/Amsterdam, en is een samenwerking tussen west-Afrikaanse (Burkina Faso, Senegal, Guinee) en enkele Nederlandse en Surinaamse artiesten. Hiermee wil de oprichter, Issa Zina (uit Burkina Faso, voormalig danser/percussionist uit het nationaal ballet van BF), een muzikale brug slaan tussen de verschillende culturen.

happening

Comments are closed.