18/jul
happening
Published in post

Een kindervrijplaats voor monumenten!

Dit jaar valt Hembrug Happening tegelijk met de Open Monumentendagen. Wij gaan daar natuurlijk iets mee doen in het kinderatelier! Een vrijplaats voor monumenten!

Kunst en cultuur ontmoeten elkaar in de handen van een kind.
‘De vrijplaats is een plek waar mensen zelf nadenken, zelf bedenken, zelf creëren, samenwerken en zich openen voor wat zich aandient. Ontwikkelen vanuit hoofd, hart en handen. Er worden materialen en een inspirerende omgeving geboden. En de mogelijkheid om hulp te vragen aan professionele kunstenaars en andere creatieven. Ouders worden van harte uitgenodigd om mee te doen, een andere en heel prettige en voedende manier van contact maken met je kind.

Maar wat is een monument nou eigenlijk? Volgens Wikipedia is een monument een overblijfsel van kunstcultuurarchitectuur of nijverheid dat van algemeen belang wordt geacht vanwege de historische, volkskundige, artistieke, wetenschappelijke, industrieel-archeologische of andere sociaal-culturele waarde.
Hoe zou het zijn om zelf een monument te creëren. Niet als overblijfsel maar als vernieuwer. Een monument van de toekomst, als krachtsymbool of anker voor jezelf.
happening

Comments are closed.