18/aug
happening
Published in post

De Poëziekar van onze stadsdichters

Hier worden we heel blij van! ‘Onze’ stadsdichters Jeroen van Leeuwen en Ellis van Atten, waarmee we in gesprek zijn gegaan en die met goede zin en volkomen geïnspireerd iets bedacht hebben wat past bij hen en bij de sfeer van de Happening.  Tadaaaa daar komen ze met de Poëziekar! Ze gaan op stap met de Poëziekar. Om poëzie naar de mensen te brengen en uit de  mensen te halen.

Vinden we supertof, want wij zijn van mening dat er in ieder mens poëet schuilt!

Openbare gelegenheden zoals festivals zijn mooie momenten om poëzie onder de mensen te brengen, dus greep ik de kans om tijdens de Hembrughappening ‘iets’ te doen met beide handen aan. Poëzie kun je laten lezen, kun je voordragen, maar het leukste is toch ‘poëzie doen’. Op die manier kun je mensen kennis laten maken met de mogelijkheden van poëzie. Tijdens een vrolijk festival mag dat natuurlijk op een speelse verrassende manier. Zo werd het idee geboren een doos te vullen met poëzie. Nadenkend over de logistiek werden daar ook wielen onder bedacht. En voilá: een poëziekar! Na wat schuren, verven, stoeien met schroeven en scharnieren is het een vrolijke wagen geworden, die aan de hand of fiets meegetrokken kan worden.

Poëziemenu

Zonder inhoud geen poëzie! Samen met collega-stadsdichter Jeroen van Leeuwen wordt er gewerkt aan de inhoud. Tijdens de Hembrughappening zullen we een menu van licht en zwaarder verteerbare poëzie serveren.

Plakpoëzie

Verder dagen we u uit zelf poëzie te maken, want dat kan! De poëziekar komt gevuld met woorden die u kunt gebruiken; uit kranten en tijdschriften, op papier en grote houten puzzelstukken. Plak een liefdesgedicht, een motto of een geinig versje op papier of leg het in het gras. Wij zijn benieuwd.

happening

Comments are closed.