16/jul
happening
Published in post

De Grote Prijs van Nederland is partner !

De winnaar van De Grote Prijs 2018 in de categorie singer songwriters is Glenn Foreman

De Grote Prijs van Nederland is een oude bekende van Peter Sikkes. We spreken over een jaar of 15 geleden. Destijds stopte de tabakssponsor, om door te kunnen was het  voor de Grote Prijs noodzakelijk om een nieuw sponsor te vinden. Het ideëele van de Grote Prijs sprak Peter erg aan, hij dook er met hart en ziel in en zag een biermerk als de perfecte partner. Dat lukte!

De Grote Prijs van Nederland is een muziekprijs die jaarlijks wordt uitgereikt.Er zijn drie categorieën: Bands, Hiphop en Singer-songwriter. De Grote Prijs werd in 1983 in het leven geroepen door muziektijdschrift OOR, omroep VARA en het Lochem Festival. Het is de grootste en langstlopende nationale muziekcompetitie. De finales vinden plaats in Paradiso en de Melkweg in Amsterdam.

De Grote Prijs van Nederland bestaat onder andere uit festivaloptredens, studiotijd, repetitieruimte, een persoonlijk ontwikkeltraject en professionele coaching. Sinds 1996 wordt er per categorie ook een Publieksprijs uitgereikt. Van 1996 t/m 2013 werden er bovendien Beste Muzikantprijzen uitgereikt.

Bands/acts kunnen zich alleen online inschrijven. Daarbij dient men 2 tot 3 mp3’s te uploaden samen met een bandbiografie en een foto. Een professionele en onafhankelijke jury beluistert de mp3’s en maakt hiervan een juryrapport. De beste acts worden live beoordeeld op podia door het hele land in kwartfinales en halve finales. Nieuw sinds 2012 is dat 10 van de 35 kwartfinalisten door het publiek worden gekozen door middel van online stemmen.

Jaren verder zijn de banden tussen Peter en de Grote Prijs nog steeds warm. Hoe ontzettend tof dat er een optreden op Hembrug Happening in het prijzenpakket van de winnende singer songwriter zit.

glennforemanmusic.com

happening

Comments are closed.